“The difference between the impossible and the possible lies in a person’s determination”
Tommy Lasorda, former Major League baseball pitcher and manager

Effectief leiderschap

Coaches zijn ook een belangrijke coach van zichzelf. We dagen de coach uit de eigen coachingsvaardigheden te verscherpen en brengen kennis en inzichten bij op vlak van mental coaching.

  • Coach the coach: We bepalen sleutelcriteria, observeren de coach en houden een objectieve spiegel voor op vlak van leiderschapsstijl, communicatiestijl, het geven van feedback, de impact als persoon, het inspelen op groepsdynamica, … We formuleren een traject op maat en begeleiden de ontwikkeling. Pragmatisch, want dat is ons handelsmerk.

  • Sharing best practices: Ongetwijfeld zit de coach al eens met de handen in het haar. Beslist stelt de coach zich de vraag hoe de concurrenten het ervan afbrengen. Vast en zeker is de coach ook nieuwsgierig of en hoe coaches uit andere sportdisciplines soortgelijke thema’s behandelen. Het delen van theoretische kennis en praktijkvoorbeelden is dan ook aangewezen voor de moderne toptrainer. De doelgroepen zijn divers: de coach en zijn/haar begeleidingsteam, de coach samen met coaches uit dezelfde sporttak, de coach samen met coaches over sporttakken heen. We behandelen verschillende topics in een traject of per module: communicatie & geven van feedback, zelfvertrouwen, concentratie, motivatie & doelen stellen, omgaan met stress, groepsdynamica, Action Type…

« Terug naar Coaching