“You are forgiven for your happiness and your successes only if you generously consent to share them.”
Albert Camus

Een aantal van onze inspiratiebronnen:

Jim Thompson: "Positive Coaching – Building Character and Self-Esteem Through Sports" – een inspirerend boek voor coaches, trainers en ouders over het begeleiden van jonge sporters. Thompson is professor aan de prestigieuze Stanford University in de VS en vanuit zijn ervaring in het academische leven en de bedrijfswereld startte hij "The Positive Coaching Alliance", een organisatie om zijn ideeën rond positief coaching uit te dragen.
www.positivecoach.org

De Nederlandse psycholoog en consultant Erwin van Baarle schreef een interessant boek over het coachen van jonge voetballertjes. Hij gebruikt eveneens de principes van positief coaching en toont aan dat resultaat vanzelf komt, door te focussen op het plezier van het sporten. "Presteren met plezier – Voetbalcoaching van pupillen""

Marcus Buckingham: "Go Put Your Strengths to Work" – een pragmatisch handboek dat je helpt je eigen unieke sterkten in kaart te brengen en maximaal te laten renderen.
www.marcusbuckingham.com

Jim Collins' "Good to Great – Why some companies make the leap and others don't." Collins onderzocht de meest succesvolle bedrijven (succes in de zin van continue groei en waardevermeerdering over tientallen jaren heen) en vond een aantal opmerkelijke gemeenschappelijke kenmerken.
www.jimcollins.com

Margriet Sitskoorn is hoofd van de Cognitive Neuroscience Unit van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In haar boek "Het Maakbare Brein" toont zij hoe je door je gedrag je hersenen zelf kunt vormen en zo beter functioneren. Toepassingen op sport in bijvoorbeeld visualisering.

Mihaly Csikszentmihalyi is de bedenker van het "flow" concept. In zijn boek "Flow in Sports – The keys to optimal experiences and performances beschrijft hij hoe je als topsporter je ideale spanningsniveau kunt tot stand brengen.

Peter Murphy & Jan Huijbers brengen Jung weer onder de levenden via het Action Type in hun boek Totaalcoachen. Een pragmatisch boek waarmee je vlot aan de slag kunt om de sterktes en valkuilen van je sporters te leren kennen en benutten. www.actiontype.nl

En een aantal interessante links voor wie geïnteresseerd is in mental coaching:

Vlaamse Vereniging voor Sportpsychologie
www.vvsp.be

Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland
www.vspn.nl

European Federation of Sport Psychology
www.fepsac.com

International Society of Sport Psychology
www.issponline.org