“Competitive sports are played mainly on a five-and-a-half-inch court, the space between your ears.”
Bobby Jones

Do you have the mindset of a winner?

Eigenlijk kan je als sporter niet verliezen. Het wedstrijdresultaat staat voorop, maar er is duidelijk meer. Wie of wat bepaalt het resultaat? Talent. Conditie. Voorbereiding. Maar ook de vorm van je tegenspeler tijdens die cruciale wedstrijd. Of het terrein. Soms de scheidsrechter. Wellicht ook het toeval.

Maar er is meer dan het resultaat. Jouw succes is het resultaat van hard werken. Van doorzettingsvermogen. Op je bek gaan en weer overeind krabbelen. Van blijven geloven in jezelf. Maar bovenal van inzicht in je talent en van de motivatie om je talent te blijven ontwikkelen. Winnen betekent dus je eigen grenzen verleggen. Fysiek én mentaal.

Mental Profile geeft je een accuraat beeld van jouw mentaal profiel. Een must voor elke atleet die zich perfect wenst voor te bereiden op een belangrijke wedstrijd.

Button Atleet Start Button Coach Contact

Aan de hand van een grondige vragenlijst brengen we jouw mentaal profiel in kaart, een gedetailleerd overzicht van je sterktes en werkpunten op mentaal vlak. Het profiel bestaat uit een beschrijving van je mentale vaardigheden (zoals concentratie, zelfvertrouwen, ...), ondersteund met een persoonlijkheidsbeschrijving en een motivatieprofiel.

Zorg ervoor dat je in een rustige omgeving bent en de nodige tijd hebt om alle vragen te beantwoorden. Beantwoord de vragen spontaan, zonder te lang na te denken. Er zijn geen goede of foute antwoorden. De vragenlijst bestaat uit 3 delen die na elkaar worden aangeboden, je krijgt steeds automatisch het volgende scherm te zien. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je precies moet antwoorden. De meeste sporters hebben ongeveer 35’ nodig om alle vragen te beantwoorden.

De meeste topsporters gebruiken dit profiel als basis om een persoonlijk actieplan op te stellen. Gebruik een mental coach om je daarbij te ondersteunen en zo de ideale wedstrijdvoorbereiding mogelijk te maken.


De 3 vragenlijsten geven een gedetailleerd overzicht van je sterktes en werkpunten op mentaal vlak:

 1. Mental Potential Questionnaire
  Een vragenlijst ontwikkeld door Kris Perquy en Eva Maenhout (2010) die peilt naar de mentale vaardigheden (concentratie, zelfvertrouwen, emotionele controle, enz.) van atleten. Uw resultaten worden vergeleken met een normgroep van professionele sporters in Belgi.

  Bvb. Op de belangrijke momenten kan ik mijn aandacht makkelijk bij mijn taken houden.

 2. Motivation Profile
  Een motivatievragenlijst die genspireerd werd op de "Task & Ego Orientation in Sport Questionnaire TEOSQ" en de "Perceptions of Success Questionnaire POSQ")

  Bvb. "Ik voel mij het meest succesvol in mijn sport wanneer ik de enige ben die een bepaalde techniek onder de knie heeft".

 3. My Personality
  Een persoonlijkheidsvragenlijst gebaseerd op het model van Carl Gustav Jung, Myers & Briggs en Peter Murphy en Jan Huijbers (Action Type).

  Bvb. "Ik ben kritisch en wil argumenten winnen" OF "Ik ben vriendelijk en wil partijen verenigen".


U betaalt via de site, waarna u onmiddellijk de toegang tot de vragenlijsten krijgt. Na het invullen van de vragenlijsten is uw Mentaal Profiel onmiddellijk beschikbaar (downloaden pdf file).

Quick Scan: € 5
Een 5 pagina’s tellend rapport met uw scores op de verschillende dimensies, een beschrijving van uw motivatieprofiel en uw persoonlijkheidsprofiel.

Klik hier voor een voorbeeldrapport

Full Scan: € 15
Een grondig uitgewerkt rapport met 3 uitgebreide profielen (mentale vaardigheden, motivatieprofiel, persoonlijkheidsprofiel) met naast de scores telkens een kwalitatieve toelichting; wat betekent deze score nu voor mijn prestaties als atleet?

Klik hier voor een voorbeeldrapport

Deze teams brachten hun winning attitude al in kaart:

 • Nationale jeugdploegen KBVB
 • Cercle Brugge
 • KV Oostende
 • SV Zulte Waregem
 • Knack Roeselare
 • BC Telenet Oostende
 • VC Argex Duvel Puurs
 • GOLD Swimming Team